pemikiran kita


“hm..arini barape haribulan ye?..”
Spontan naqib sc bertanya.

“rini 30 hb..”pantas ak mnjawab tanpa perlu byk brfikir

“ha..arini 30 hb..bersamaan 2 muharam 1430 hijrah.kan2?”

Adus...terkantoi lak.




Ni la point sebenar yg nk disampaikn brader tu..bln muharam.Jelas..perang psikologi dan pemikiran yg dilakukn musuh2 Islam sudah berjaya.Sejauh mana kita cakna dgn bulan2 Islam..hm~

Musuh2 Islam sedar bahawa mereka tentu sukar utk menewaskn Islam jika berperang secara fizikal.

Lihat sahaja perang terdahulu,antara faktor kemenangan Islam ialah..musuh2 Islam itu berperang utk hidup.Sedangkan pejuang2 Islam berperang utk mati..yakni syahid fi sabilillah.Tiada sekelumit rasa takut pon dlm hati mereka..

Kerana itu modus operandi yg lain digunakan utk menghancurkan Islam dr dlm..melalui fikiran n hati umat Islam itu sendiri.

Tutur kata dan bicara,cara berpakain,hiburan,muzik, pergaulan..etc.Bila kita semak kembali memang dipengaruhi anasir2 luar yang secara perlahan-lahan cuba menjauhkn kita dari Islam.

Bulan Muharam telah berlalu mnggalkan kita..bersama azam2 tahun baru yg telah dibuat.Sejauh mana target n azam itu tercapai bergntung pada kekuatan kita utk tegar n cekal melaksanakannya.

Jom brhijrah..!!
Jgn biarkan tahun ni sama saja dgn thun2 lpas.Byk target xtercapai..hu~


berhijrah membentuk peribadi muslimah sejati..

Selamat bercuti wat sume student yg dah abes pekse.Yg gi bjln jauh2 explore negare laen tu baek2 la ye..kat mana pon kita berada..kat bumi Allah ni jugak kita berpijak.So,jgn la overexcited hehe..

Wat yg x g memane n hanye berjln kat mesir je..tahniah kerana telah menyahut seruan melancong dlm negara hua2~

p/s-souvenir jgn lupe ha..especially ahli beit yg gi men jauh2 tu.hew3~

4 Responses


  1. musegalo on January 30, 2009 at 8:06 AM

    entri yang dinanti nantikan...
    patut r suh aku usha blog, rupanya ada update..
    ko pun, dah pegi bahria beli r buah tangan ntuk aku satu..jgn wat2lupa lak..

    p/s : adik ko skolah taski k?

  2. mohd hazwan mohd salleh: on January 30, 2009 at 10:34 AM

    adus..ade plak.
    bahria..dimanakah?

    adek ak bru msk tadika da..kuit x??hehe..

  3. musegalo on February 2, 2009 at 7:15 AM

    hahaha

    ayu macam abangnya..

  4. mohd hazwan mohd salleh: on February 5, 2009 at 8:04 PM

    Ya Allah..
    gila apa hg ni.
    kui3~