Dogol


Dogol..

Huhu..teringat mase kecik2 dulu.Ni la name panggilan yg Atuk Lah bagi..dogol tu maksudnye botak la(bg sesape yg xbiase dgr).

Mama n ayah due2 orang Johor.Atuk Lah ni pula atuk belah mama.Bile je balek kg kat Batu Pahat Johor,especially bile raye mesti dgr atuk panggil cucu die ni dogol.Rase special la sket sbb dlm reramai cucu die..saye la sorng dpt name istimewa camni.hihi..

Dan ade skali tu..saye saket la plak mase kat kg.Atuk Lah ni la yg bawak ke Klinik Desa Kg Merlong nak amek ubat.Naek pulak Pasola die.Pasola ni camne ea..die moto kecik yg xde clutch n meter die takat 60km/jam je.Kalo press abes pon tu kire laju la kat jln kg.N atok ni sayang la sgt kat pasola die.

Saye juge la yg selalu tido dgn Atok.Dengar die borak sampai tertidur..
Bile dah besar ni..jarang la nak gi botakkn kepala.N lame2 atok pon dah x pnggil saye gune name ni..



“kat sini sume doakan wan..mama,ayah..atok..nenek”

Teringat mase mama tepon b4 exam biochem aritu.Terdgr la jgk suare atok kat sebelah mama.. doakn cucunye ni.

“nabilah pon doakan..”

Haha..lg satu suare trdgr.Nabilah..umur adek yg sorng ni dah masuk 5 tahun.Masalahnye budak ni,bile org nak ckp ngn die kat tepon mesti xnak.aish..geram2.cakap jauh2 berani pulak.siap dah bole kire satu due tige lagi dlm BArab.huhu..




awas..jgn terpedaya dgn wajah sopan bdk kecik yg 'nakal' n sukar dikawal ni.


ni gmba mase sblom fly ke mesir dulu.Baru perasan xbyk gamba ngn atok.hu~


Huhu..rindu nye zaman bdk2 dulu dgn atok n nenek.Walaupon sekarang ni bdk lagi.

Semoge mereka diberi kesihatan dan kami semua berada dalam rahmat dan redha Allah.

p/s-dogol itu botak.
post saje2 lepas rindu hoho.ok2..selamat study!!wassalam..

12 Responses


  1. ihsan on April 6, 2009 at 6:07 PM

    wan,
    apsal ko tulis pasal dogol ni?
    ko da botak skang ea..
    haha!

  2. mohd hazwan mohd salleh: on April 6, 2009 at 8:54 PM

    pesal ea..ak pon da lupe.
    eh..maneade2

    ade je rmbut..haha

  3. Mukmin Mohd Khairi on April 6, 2009 at 10:13 PM

    xdela dogol sgt..

  4. mohd hazwan mohd salleh: on April 6, 2009 at 10:59 PM

    alamak..tgk..taiko botak dah sound haha.jgn mara~

    tu la..mase kecik je yg dogolnye.dah besa ni xla..

  5. Dr. E-iN on April 7, 2009 at 4:25 PM

    weyh!!!ko kg kat batu pahat ke?la..awat tak khabaq awl2..
    adey..ntah2 kg kite sebelah2 je..hehe
    ko jawa eyh?

  6. Dr. E-iN on April 7, 2009 at 4:29 PM
    This comment has been removed by the author.
  7. mohd hazwan mohd salleh: on April 7, 2009 at 7:08 PM

    la..yeke

    kg ak kat seri merlong..tau x??parit ape ntah name die.

    senanye atok kite ni dah pindah duk ngn anak2 die.sbb xbape sehat.

    tp umah die tu ade lg la..
    hg kat mana..xpenah nmpak pon..he

  8. mohd hazwan mohd salleh: on April 7, 2009 at 7:13 PM

    jawa..
    xla..cme jiran2 kg ramai la jawa.
    mcm2 wak ade..sbut je

    tu la bahasa ade cmpur2 seket.kabare2..siji luro telu papat..gerobok.

    haha..tu je la pon ak tau.

  9. hanis on April 8, 2009 at 5:43 AM

    haha..
    dogol??
    ok2..
    erm..asal nabilah takmo cakap
    ngan hang?hehe..cube lembutkan suare tuh..hehehe..=).
    anyway, jarang nak tgk hg buat post lagu nih..
    huhuh..anyway, beza gle pic
    atuk dlu n sekarang.
    atuk skrang
    kurus gler3..(T_T)
    sometimes jg die nak gelak pon ade.
    bukan ape..bcoz banyak kali die tanye den anak sape?keje ape?
    hahaha.paling lawak da kahwin ke??ngee~teka den jawab ape??wakakaka
    erm..anyway, both of them, i think
    they all pray 4 u..in fact ur famili too..
    so juz try ur best!!ok!!!(^-^)
    gud luck2!!!fightingggggggggggg!

  10. mohd hazwan mohd salleh: on April 8, 2009 at 6:10 AM

    haha..bilah mmg cmtu.panas pon ade.dlu mase die dlm 3 4 tahun sibuk gler berlari nk angkt tepon bile brbunyik..smpai bole nangis guling2 kalo ade org laen angkat.

    pelik2 bdk zaman skang..

    owh..yeke.saje wat post ni sbb ritu dpt dgr suare atok n borak seket ngn nenek..dah lame x dgr sore.smoge atok n nenek sehat..

  11. hanis on May 10, 2009 at 7:23 AM

    ko engt tak...
    dlu abg farhan rampas coklat kat tangga batu kat kg dlu.
    pastu ko ngs bukan sebb abg farhan amek!!
    tapi mama kate ko ngs sebb kaki ko panas sebb tangga batu tuh panassssssssssssss....
    wakakakak..hahaha..
    sian ko..(^-^)
    ko ngs tapi kenape ko tak pukul nape huh???

    last2, abg farhan kenyang sambil ketawa.. ketawa..hahahahha

  12. mohd hazwan mohd salleh: on May 27, 2009 at 12:41 PM

    shh..
    pe cite ak nangis2 kat cni ni.haish~

    tu la,ritu mama de story sbb kate cik aji teringt kes ak nangis sbb kene rampas cokelet.

    hai..tp ak xingt la.hik2..

    yg ak ingt patin cakar muke ak kat kg.haha..adoyai.