Keluhan bekas pengguna facebook










Berikut merupakan pengakuan seorang pengguna facebook. Subjek kelihatan memegang sebuah buku pharmacology.


Q:Bila kenal facebook?

A:Saya mula mengenali FB setahun yang lalu. Menyedari ramai orang yang mengkomen dalam satu gambar batch, saya dapati FB ada daya penarik. Walaupun gambar tersebut nampak sugul dan biasa sahaja, tetapi komen boleh mencecah ratusan. Haza min shaiun ‘ajib ya amm.


Q:Kegunaan facebook?

A:Kenal orang. Berukhwah..boleh terima tak jawapan ni? Tapi memang boleh la jumpe member-member lama dan tahu apa perkembangan diorang. Cambest~


Q:Apa yang berlaku baru-baru ni?

A:Saya terkilan. Mereka telah menyokong satu program yang dianjurkan oleh mereka yang memusuhi Islam. Mereka cuba menghina junjungan besar Nabi Muhammad sollallhu ‘alaihi wasallam dengan mengadakan pertandingan melukis wajah baginda.

Tambah, owner FB sendiri seorang yahudi. Bayangkan keuntungan yang diperoleh rangkaian jaringan sosial milik mereka, dan kemana keuntungan itu disalurkan.

Tapi saya kagum dengan usaha saudara-saudara saya terutamanya di Pakistan. Tengok!


Pekeliling dari kerajaan.


Ikhwah.


Akhawatnya.

Mengapa perlu berdiam diri. Saya benci perbuatan mereka , kamu pun begitukan?

(the reporter nodding)

Boycott~

(somebody with a blue shirt and pant who sat next to the subject whispered to the reporter.)


Q:Ada pesanan terakhir?

A:Eh..kamu boleh cuba social network yang lain macam umma united.

FB (left) and Umma united (right).

A social network that allow us to connect to muslims all around the world.

Cool!


*Wartawan bukanlah petugas CNN mahupun tibbian. Harap maklum.


p/s-sayang Rasulullah..




5 Responses


  1. Anonymous on May 22, 2010 at 4:05 PM

    wey hazu ada org tu suke blog ko.
    hohoh
    menarik ni~!

  2. mohd hazwan bin salleh on May 22, 2010 at 5:12 PM

    orang tu sape?anony ni pon sape?

    belasah kang :-p

  3. Anonymous on May 25, 2010 at 10:09 AM

    hazu ada peminat~

  4. Atiqah hanis on June 6, 2010 at 6:56 PM

    salam..
    nak mintak izin link this entry to my blog..
    boleh enggak???

  5. Atiqah hanis on June 6, 2010 at 6:56 PM
    This comment has been removed by the author.