Kaherah-Jeddah-Jakarta-KL


KJJK mungkin himpunan huruf yang menarik..

Dan sebenarnya ia merupakan destinasi-destinasi yang telah aku jejaki dalam tempoh lebih kurang 11 hari sebagai seorang pelarian dari Mesir.

Perjalanan panjang yang agak meletihkan.

Benarlah, manusia hanya merancang, namun Allah jugalah yang menentukan segala-galanya.

Rancangan asalnya, cuma nak berehat-rehat lepak kat rumah je masa winter break ni. Tak Sayyeda Zainab, aku ronda sekeliling Munirah atau Abou Rish. (Pemalas gile haha..)

Tengok-tengok aku dah berjalan jauh cuti ni. Merentas beberapa negara dengan kos penerbangan yang ditanggung.

Sampaikan naik penerbangan yang tidak dapat dibeli dari mana-mana agen tiket mahupun secara online.. iaitu Charlie Airlines. (hoho..kapal tentera, takde seat number dan boleh duduk mana-mana sesuka hati anda)


Kaherah







Jeddah









Jakarta







K Lumpur





Alhamdulillah akhirnya sampai rumah.

Harapnya perjalanan pulang ke Mesir tak perlu melalui perjalanan panjang sebegini lagi =)

6 Responses


  1. Noor Asyila on February 11, 2011 at 4:02 PM

    macam mana boleh transit jakarta?

  2. mohd hazwan bin mohd salleh on February 11, 2011 at 4:09 PM

    tak tau la knp.

    mybe nk kenalkan kitorng dgn pegawai-pegawai msd kat sana kot.

    Diorang mcm caring, prihatin gile kat student..

    best2~

  3. Dr. E-iN on February 13, 2011 at 3:05 PM

    best gile kot dpt nek charlie :D
    jeles2~ haha

  4. mohd hazwan bin mohd salleh on February 14, 2011 at 4:14 PM

    owh..best ye,

    xpe2, mulut masin nnti hg bule naek plak =)

  5. ayumiza on February 15, 2011 at 9:16 AM

    nice!
    sgt menarik kan perancangan allah untuk kita..haf fun in msia hazu :)

  6. mohd hazwan bin mohd salleh on February 16, 2011 at 10:35 AM

    Betul!
    pastinya ada hikmah.

    Tq2, selamat cuti-cuti malaysia jg =)