Hari Antarabangsa 2009


Salam alayk!!

Seperti bese cam tahun2 yg lepas(ceh,padehal baru 2 tahun pon kat cni),cairo u ade wat International Day tuk student2 luar mesir(muwafidin) yg study kat kasrel aini ni.Nak perkenalkn negara n budaya masing2 la kiranye..





dua org budak batu rakit yg bwak rakit..eh silap2,white board ke u.hehe~

Pagi2 Juwe dah ajak ak pi angkat white board.katenye tuk program arini.so,ak pon g r tolong2 siket.mule2 nak bawak naek teksi sbb segan r nak usung bende ni.tp.uncle2 arab yg bawak teksi ni xnak plak..sbb beso sgt.aih..~

"hungga bungga..hungga bungga.."

mak aih..mngirap btol la bile dgr je bunyi2an ni.Dah agak da,mesti de bdk2 arab yg sakat kitorng bile tgk kitorng wat mende pelik sikit.Almaklumlah,ngan masing2 pakai baju melayu pastu angkat white board tgh2 jln ni.

Ikot hati nk je bg diorng cium kasut All star ak ni.Bg berpinar mata diorng..tp xpelah.Diorng xtau kot Malaysia ni cmne senanye.sabo2~





kat booth india..

Eh,ade booth india r thn ni.teruja sgt..ktorng pon trus usha kat ctu

"are you from India?"

"yes.."

"how many of u are studying here?"

"only 5.As you know,India is a big country but only 5 of us studying here while malaysia.."

xsempat die nak habiskan jawapan die dah de org laen tarik brader india ni ajak borak.Tp ak dah bole agak dah ape die nak kate.

Yg besnye diorng ade pasang lagu2 hindustan kat cni.Terpegun la sekejap bile ade satu part Shah rukh khan tgh pukul gendang mase lagu mohabbatein.adoi la..teringat mase zaman dulu2 rajin layan citer camni.Skang x r..pening ade la tgk citer hindustan.





bersame 2 org besday boy..profesor hafizi n ajiji aka s/u sulit baem he2..





org India maen karom ghupenye..


mentol sibok melayan tetamu2 pudin..hihi

Last2 skali dpt la tgk persembahan bdk malaysia.diorng wat persembahan silat n zapin.bes la jgk trutame yg silat.naek smangat bile diorng pasang lagu semerah padi..hm.

ape2 pon..tahniah la kpd ajk2 tuk program ni.Nmpak diorng letih tungkus lumus wat keje.nak kene layan brader2 arab yg singgah booth tu,ulang alik angkat barang n mcm2 lagi.respek2..




Dekatkanlah dirimu dgn orang-orang yang melakukan kebaikan nescaya engkau menjadi salah seorang dari mereka,dan hendaklah engkau jauihi orang-orang yang melakukan kejahatan nescaya engkau berjauhan dari mereka.


-Saidina Ali Karramallahuwajhah-







6 Responses


  1. ihsan on March 24, 2009 at 6:40 AM

    bawak rakit??
    haha!

  2. mohd hazwan mohd salleh: on March 24, 2009 at 4:22 PM

    ahaha..~
    cam bese pngomen tetap ak.
    musegalo dgn blog panasnye hehe..

  3. zinnirah on March 25, 2009 at 2:50 PM

    eh2..
    yang tu bro azizi kan..
    smakl dlu..
    if im not mistaken?
    erm..

  4. mohd hazwan mohd salleh: on March 25, 2009 at 7:27 PM

    aah..
    senior hg la tu skola smakl.
    awat,nak kim salam kat dia ka??

  5. zinnirah on March 27, 2009 at 7:08 AM

    tak yah la..
    juz wondering
    jumpe gak ngan ex ku..kecik nye dunia yang sfera nih..
    woowowow..(^-^)

  6. mohd hazwan mohd salleh: on March 27, 2009 at 7:59 AM

    ya ya..

    kalo ikot diameter besor la jgk bumi ni.

    azz ni pon adek die bdk segambut dulu mase lower form..satu batch lg sbb bdk lompat.azz je xmlompat huhu~