bit by bit



Gate yg jahat


Sedar dan aku masih sedar yg dah 2 mnggu aku sampai kat mesir ni sejak balek kg cuti summer lepas.selepas puas melombong taik mate kat umah,maka aku ditakdirkn utk sambung tahun 3 sekarang.kat university yg paling indah dan nyaman sekali.dilengkapi lorong mencabar bg para siswa dan siswi rentasi sebelum tiba di pintu masuk.

Peristiwa melambai tgn di escalator untuk masuk ke gate perlepasan bukan lah sesuatu yg best.tp tu lah bende yg aku kene buat tiap kali balik.sigh~

Lambaian bdk berbaju oren benar2 mnyentuh hati aku.walaupon telah beberape kali kepale ini ditonjol oleh beliau semase bercuti di rumah..

nak wat cmne,bdk lagi.kalo ikot ati bole je tonjol balek.

gambar sekadar hiasan

“cube jgn dengki kat adik tu..kan xde akal lagi.”

Ni la saranan mama bila tgk patin a.k.a kak mun duk kacau dik mun. geram dgn tindak-tanduk dik mun.

Aktiviti silat menyilat juga bakal menjadi kenangan indah..mandolin(cekelat) 2 kotak yg beliau berjaye telan,sikap tegas utk menonton adek di 9 walaupon katun die ulang2 je,degil xmo mandi kat bilik air kg dek kerane ade semut..xtermasuk lagi cerite ratatouie dlm laptop aku ni.mau beratus lemon billaban beliau ulang tanpa segan silu dan jemu.


igaun2 ini sampai bila aku xpasti.kerana beliau semakin lama semakin besar.

“bilah dah solat maghrib belum”

“belom..”

“abes tu nape x solat lagi?”

“kite nak solat terawih je.sbb kat sane ramai org.best!”


gambar hiasan lagi


Pemikiran dan ideology beliau juga terlalu sukar utk ditafsir.mnyebabkn aku pening.namun budak yg mampu menynyikn lagu “anak nabi kita ada 7 org ini” pernah mndapat wang intensif dari seorng mak cik yg solat bersebelahan.(bukan rasuah ye)dek krn kagum bole solt terawih secare full.



Everybody say hi!

Sebenanye tahun 3 ni adelah thn yg agak menakutkn dan kami digalakkn struggle dari awal lagi.betul3.tp stamina nak belaja utk 2jam hingga 3 jam utk satu kelas masih xde lagi.

sampai doctor pon mengeluh dgn kami.lihat aksi kami khusyu’ menelaah sambil mengikut irama lagu angguk2 geleng2 secara berkelompok.(dinasihatkn supaya stp org mempunyai tidur yg mencukupi sblm memulakan kelas.)

Setelah mngucapkan salam dan hi kepada pharmacology,phatology,parasitology dan microbiologi selama 2 mnggu..maka sesi taaruf selesai.

Semoga segalanya dipermudahkn.dan ketidakstabilan hidup kembali pulih.

Till then.salam!



Bit by bit My heart is charmed

With that dazzling smile

Let's flee from the endless darkness

Hold my hand


You see, when I met you

I remembered the view which I had treasured when I was a child

Won't you dance with me

It's a winding road of light and shadows

Even now, you're dreaming of him?

There are times when it seemed like I wanted to turn back but

Holding love, courage, and pride, I shall fight


Bit by Bit My heart is charmed

A piece of hope in this world

Anyone surely wants to have eternity in his hands

Even if you pretend not to mind at all

Hey I love you

Let's flee from the endless darkness

Hold your hand


I also like you, even with that face, tired from anger

I wonder if it's all right to live such a life, being blown away

As for me... I'm just spun around by casual gestures Sea Side Blue

Or are you still dreaming of him

I had something more I wish to ask but

Our conversation just goes on like the sound of car wheels dancing around


Bit by Bit My heart is charmed

It's amazing even to myself but

Something is there I suddenly feel like calling you

Even if you pretend not to mind at all

In the end all I see is you

Let's flee towards the sea

Hold my hand




p/s:lagu tema kali ni ialah Dan Dan.Ost from dragon ball GT.



7 Responses


  1. hanis on October 15, 2009 at 5:43 PM

    salam alaik. ^-^
    post yg menarik.heeee
    best sebb jadi fez person. hee..

    emm, t ur mum pi hajj, dak kecik
    tu dok tang mane??balik kg ke??
    hhuuuuuu~lai2 dok bangsar mai..
    heee ade jgk org nak kaco2..hahahah
    si comel cilik and pandai like her brothers and sister =).

    wuah, pharmacology?ngeee..
    sounds interesting. =p
    gud luck!

  2. mohd hazwan mohd salleh: on October 15, 2009 at 7:51 PM

    mcm blek kg je..
    hm,ntah r cmne nnti si nabilah ni.

    pandai like her brothers??haha..don't joking-joking la.pandai cm cousin die caye gak kn3..

    oo..minat ke kat pharma.bole la kenal2 nnti ek.

    thanks for the wish!

  3. hanis on October 16, 2009 at 9:06 AM

    opsss sorry,
    sy sgt rajin meng-comment haha
    well2, cuti kn ngee..
    fatin sleepover kat cni..
    huuuuuu~
    bedtime story agagagag~
    i think u have any idea,
    what will be the topic we gonna talk tonight.heeee. =p

  4. mohd hazwan mohd salleh: on October 16, 2009 at 7:49 PM

    haha..

    xbek wo ckp2 blakang ni.baek korng bace buku ke,mnjahit ke.

    fatin!keep ur mouth shut ok?!

  5. Dr. E-iN on October 17, 2009 at 2:00 PM

    sy suka bdk baju oren itu..
    kahkahkah ;)

  6. mohd hazwan mohd salleh: on October 17, 2009 at 8:50 PM

    sape bdk baju oren??!

    oo..adek aku ke.ingat sape la td.
    dah adek aku..aku pon nak syg gak r kn.

    nnti kalo dia mai cairo ak habaq kat hg na..

  7. Atiqah Hanis on October 18, 2009 at 9:18 AM

    heeeee =P
    she can't la..
    agagagag~!
    well2,
    sharing is caring :)