nero zamum..ziarah dari rep. czech



'Nero zamum' means = I don't understand.(ni anip yang ajar.kalau salah boleh lah 'ajar' beliau)

18hb disember lepas, kami menerima kunjungan daripana Hanif Kamil Puad(ceh name penuh tu) dari Rep. Czech.

Anip ni satu dorm ngn aku kat K3 dulu. Sempat setahun je duduk sedorm sebab aku masuk sbpi Rawang pon masa form 4. Dia masa tu form 5.

Tapi kami xde masalah untuk saling membahan. Ntah la. Cambest je dia ni. Even ahli beit aku yang lain pon hairan sebab kami boleh rapat padahal dia batch atas. Kalo sekolah selalunya susah nak ngam sesama batch yang dekat-dekat kan. Ke camne?


kami tak mengumpat pasal sekolah.cerita lama sikit-sikit ja =)


Aku pun ajaklah makan-makan kat umah mase hari sabtu. Masaklah dari petang membawa ke malam. Adab dengan tetamu la konon-kononnya.Menu nasi kabsa ayam cilok kat tenet + daging masak kari + coleslow bujang. Biase-biase je la kot.

oi..makan2. Jangan tido!



Hm..pastu dia join kelas kami. Masa hari selasa,cam biasa ada kelas parasitology.

"Did you know that the class start at 8 AM ?!"
Tanya lecturer kepada kami dengan nada tegas T_T.

Mana taknya, dah kami masuk pukul 8.15. Memang cari nahas. Tambah-tambah dengan doc. yang strict macam haritu.

Kantoi pulak tersengguk sebarang dua. Malas aku nak kejut. Letih berjalan agaknya.
Bila kasi gula,mula-mula menolak.

"Takpe lah. Hang kasiklah kawan hang tu. Dia lagi berhak"sambil mengisyaratkan kepada seorang rakan yang lain. Tersengguk-sengguk juga.


xperasan memory hp tak cukup.terus tukar jd low quality pic.

But,it seems clear that he was enjoying our class.

Tergelak-gelak jugak bila dengar doc tu berceloteh. Doc mesir ni energetic. Katanya.


And then, finally sebelom anip balik kami buat makan-makan kat luar. Ada senior-senior cairo yang adjustkan untuk kami makan kat Ibnu Hamido.

First time makan kat sini. Ok la. Pandai diorng pilih tempat. Try makan seafood. Kalo kat czech nak makan seafood agak mahal.

Aktiviti merebut bil bayaran berlaku antara anip dan kami. Tapi beliau akhirnya tewas kerana masih tidak cekap menggunakan bahasa ammiyah mesir untuk membuat bayaran haha..



sepintarians in egypt(macam mesyuarat rumah kuning pulak.sayuti je rumah lain.hoho)




Aku ngn fahim.



Gambar kenang-kenangan kat depan Ibnu Hamido.Aku, Fahim, Acap,
Sayuti dan Hanip.(Ammu kat belakang memang spoiler habis.)




A gift from a far far away-friend


Kami bertukar-tukar buah tangan sebelum balik. tadaa!!
Dapat key chain Prague. Dan sudah digantung kat 'musafir insani' aku. (peta dunia tampal kat dinding)

Terima kasih banyak datang. Juga untuk buah tangan dari sana.
panjang umur jumpa lagi. Peace!


p/s-Bertemu dan berpisah kerana Allah.



2 Responses


  1. hanif on January 4, 2010 at 10:49 PM

    haha..mmg terbaik!

    anywy, pembetulan, nerozumim; bukan nero zamum

    uhibukafillah bro ;)

  2. mohd hazwan salleh on January 5, 2010 at 2:34 PM

    hoho..
    sory salah hapal =)

    study molek deh!