me..on vacation:bahriya part 1~




salam..post kali ni special utk sume family kat mesia.Nak share pengalaman ber-cuti2 mesir kat cni hehe~

"bahriya??kat mane tu.."
ha..ni lah soklan yg slalu ustz2 kat cni tnye bile bgtau ade jaulah(jalan2 melncong) ke bahriya.
asalnye ingt kawasan laut..bole snorkling.diving n etc.sbb amek dr perkataan bahri(laut).rupe2 nye,"bole la sgt" buat mende2 tu.hehe

So..sbenanye,bahriya ni kawasan padang pasir yg cambes.mmg x jmpe r kalo duk kat bndar kaherah ni.Dari kaherah nk kesane amek mase dlm 5 jam..naek "pesawat kami"..

hm..seramai 6 org guru pengiring n kurng lebey 4o anak murid join lawatan smbil blaja ni..


the 1st day of my journey(2hb feb bersamaan 6 safar 1430H)


when da journey begin..guru2 pengiring bergmbar bersame airbus 3310 he~


on da way..wee~


smpai kat hotel

smpai2 je kat hotel,mkan2 n then solat..kami trus ke tempat2 menarik sekeliling ni.Gune 6 bijik jip pacuan 4 roda.sumbat r reramai dlm tu.

jip kami yg tersangkut kat padang pasir ni..


ni dekat salt lake.mmg tenang r tasik ni.mcm cermin da..~


keep on moving..


pemndangn kat kawasn bukit padang pasir..


rakyat mesia pasti bgge dgn kami..yay!

selain tu..kami ade gak pi hot spring n kwasan ternk unta.unta kat cni gemuk2 n bulu pon byk.unta gurun mmg cmtu kot..
utk hari pertame ni,kami balek smule ke hotel..brmalam kat ctu.sok nye smbung jejln balek.phew~


4 Responses


  1. musegalo on February 8, 2009 at 8:04 AM

    hahaha...bes gile bahriya!
    luxor aswan, wait for me!

  2. mohd hazwan mohd salleh: on February 8, 2009 at 3:21 PM

    ceh..
    tiru2~
    wek2..xbesh hoho

  3. Dr. E-iN on February 15, 2009 at 7:09 PM

    erkk..
    amboi inche musyrif..
    bercuti mengalahkan anak murid nampak~!wakaka!!

  4. mohd hazwan mohd salleh: on February 15, 2009 at 7:54 PM

    to dr.E-in:

    erkk..mne de.
    hm..kate cuti2 mesir.xpe r nak hepi2 seket.kan3??
    hehe..