tagged by paih a.k.a warden rumah


flat pekeliling yg dah usang2 sket..

kene tagged da..by paih a.k.a warden umah.tp jawapan2 ni berdasarkn kegunaan mase kecik2 dulu ye.. Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah (maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!)

1) Anak Kunci
Tinggalkan dlm umah @ hilangkn bile jln2 kat luar.pastu kene r suh pak cik sebelah umah kopakkn pintu.mase ni duduk kat flat pekeliling,KL.feymes tu flat ni mase tu.antare bangunn tertinggi kat Kl mase dolu2.

2) Penutup Pen
selit kat jari pastu tepuk kat lantai..patah lah beliau.natijahnye xdpt dketahui..aha~

3) Botol Mineral
bubuh belalang lpas tangkap kat semak belakang skola agame.wahaha..kat skola agame masjid jamek sg. besi..

4) Paper lama
"paper lame..bateri lame..kakau kocik"
so,ak ngn along ak slalu r kumpol paper lame..nk kumpul duet poket r katekan.tpkn..ktorng xpenah kaye pon jual paper lame kat apek cine tu.bkn tu je..bateri lame triple A yg dah abes pon kitorng kumpul tunjuk kat apek tu.tp die kate xmau bateri ni.pehal la apek tu..
bile dah beso baru r tau nape die xnak bateri kitorng tu.hehe..


5) Seluar lama
nk wat pe ha suar lame.bg je r yg elok2 tu kat sedare mare..xelok mmbazir kan3??

6) Lesung batu
bende ni utk dilihat je.xyah wat ape2.nnti mama yg tumbuk cili ke..bwang ke..kan3??hehe

7) Langsir
sejenis hantu yg menakutkn bdk2 kecik terutame bile diorng nak balek solat terawikh..hee~

8) Komputer pejabat
hm..maen game pinball kat pc ayah mase lpak2 kat ofis die.slalu kalo balek asrama kne lpak ctu dlu.sbb nk tggu abes waktu keje.ape ntah name game tu..space..space..??argh..xingt

9) Duit syiling
tepon mama n ayah kat umah mase duk asrama.jg tuk mesin basuh baju yg pakai syiling tu..

10)laman blog
ape ni..dulu2 mne de menatang ni

dah abes pon soklan..
xyah r nk tag sape2..bkn diorng nk jawab pon.tp kalo ade sape2 nk jawab dpersilakan.
ok.salam..~

2 Responses


  1. faisazli on February 24, 2009 at 5:57 PM

    haa...jawab pon.bguih2..
    tp kn wan..
    bab langsir tuh....antu ape lak???
    yang antu tuh LANGSUIR laaaa....bukan LANGSIR!!!cbe check kamus miftah xcaye..

  2. mohd hazwan mohd salleh: on February 25, 2009 at 9:50 PM

    eh2..

    aah la..btul gak.
    bkn ape..ni ha..kamus tu baru smpai.
    nak wat camne..huh~